Auda - Liepaja 19.05.2024

Οταν πήγα Αουντα – Λιεπάγια

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, 21:00

Για να πας από το κέντρο της Ρίγας στο «Μέζαπαρκς» είναι μόνο 8 χλμ.

Μπορείς υποθετικά να το περπατήσεις, αλλά στην περίπτωση που έχεις τρέξει τον ημιμαραθώνιο της πόλης σφαδάζοντας από την τενοντίτιδα που αδιανοήτως και πεισματικά παραβλέπεις στο δεξί σου γόνατο, καλύτερα πάρε το τραμ υπ’ αριθμόν 11.

Σε 33 στάσεις, μετά από μία ήσυχη πορεία του αξιόπιστου μεταφορικού μέσου, κατέβα στη μέση του πουθενά στη στάση «Μέζαπαρκς», σύρε τους βασανισμένους σου αχίλλειους άλλο ένα χιλιόμετρο, και θα βρεθείς στο γήπεδο με τη μία όλη και όλη κερκίδα, για να παρακολουθήσεις το παιχνίδι της Α’ κατηγορίας ανάμεσα στην παγκοσμίως άγνωστη Αουντα και τη γνωστότατη Λιεπάγια.

Η ανερχόμενη Αουντα, κυπελλούχος Λετονίας το 2022 και τριταθλήτρια το 2023, βρίσκεται στην 6η θέση μετά από 13 αγωνιστικές, 6 βαθμούς πάνω από την 9η και προτελευταία Λιεπάγια, η οποία έχει σημειώσει τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα, 8 σε 13 ματς. Ηταν όμως αυτή που άνοιξε το σκορ (25′) στο ειδυλλιακό γηπεδάκι που κείτεται εκατό μέτρα από τη λίμνη Κίσεζερς.

Σκόρερ, ο 36χρονος Βραζιλιάνος Ντοντό, ο οποίος όπως και στο μοναδικό του γκολ στη Σούπερ Λίγκα πριν από 8 χρόνια στη Λιβαδειά, όταν ισοφάρισε στο 66’ για τη Λάρισα, έτσι και τώρα, χρησιμοποίησε το κεφάλι του για να δώσει χαρά στους αναμειγμένους ανάμεσά μας οπαδούς της πρωταθλήτριας Λετονίας του 2015, Λιεπάγια.

Η ανωτερότητα της Αουντα στον αγωνιστικό χώρο πιστοποιήθηκε στο 36’ με το πλασέ του συμπατριώτη του Ντοντό, πλην 13 χρόνια νεότερό του, Ρεζινάλντου Ραμίρες, παίκτη του Ακρίτα Χλώρακα πριν από ενάμιση χρόνο (3 γκολ), και σκόρερ της Αουντα στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της, τον Ιούλιο του 2023, 1-1 με τη Σπάρτακ Τρνάβα (οι Σλοβάκοι επικράτησαν 4-1 στον επαναληπτικό).

Απωθώντας με ρυθμικές κινήσεις στα δεξιά της μεσαίας γραμμής τα μιλιούνια σκνιπών που έκαναν περατζάδα από τη γειτονική λίμνη, ο σκόρερ της Αουντα, μαζί με τους υπόλοιπους μέσο-επιθετικούς της ομάδας του, με καταγωγή από Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σενεγάλη και Πορτογαλία -η αμυντική τετράδα ήταν Λετονοί- έπαιζαν με κάτω την μπάλα, την έστελναν όμως ψηλά όταν έπρεπε να σημαδέψουν το τέρμα.

Ετσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με το εξ επαφής σουτ του Γάλλου Πογκέν στο 94’ από το ύψος του πέναλτι να έχει ακριβώς την ίδια κατάληξη με τα προηγούμενα.

Στην καλοκαιρινή αυτή βραδιά, και έχοντας την έντονη πεποίθηση ότι η δεύτερη ευρωπαϊκή προσπάθεια της Αουντα, αυτό το καλοκαίρι (11-18 Ιουλίου 2024), θα στεφθεί με πρόκριση και θα δούμε τους «πράσινους» στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ, το τραμ Νο.11 χάθηκε για μισό λεπτό, αλλά ευτυχώς δεν ήταν το τελευταίο.

Το επόμενο ήρθε σε ένα μισάωρο και το περιμέναμε χωρίς παράπονο στο παγκάκι της στάσης, παρέα με έναν ακόμη λάτρη του λετονικού ποδοσφαίρου, αυτόν τον υψηλό καμπουριασμένο κύριο που παρακολουθούσε εκστασιασμένος στη συσκευή του το τρίτο εικοσάλεπτο του παγκοσμίου πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου ανάμεσα στη Σλοβακία και τη Λετονία (2-3 στα πέναλτι).

Οταν πήγα Μόστα – Μπιρκιρκάρα

1 σκέψη για το “Οταν πήγα Αουντα – Λιεπάγια”

  1. Το επόμενο στορυ πρέπει να σε βρει σε κάποιο ψαροχώρι της Ισλανδίας στην άκρη κάποιας στεριάς όπου θα είναι και η γωνία του κόρνερ !!! Μεγάλη συμπάθεια για την Αουντα!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.