Trelleborgs FF - Utsikten

Οταν πήγα Τρέλεμπορι – Ουτσίκτεν

Σάββατο 11 Μαΐου 2024, 13:00

Το Τρέλεμποργκ είναι η νοτιότερη πόλη της Σουηδίας. Δεν το ήξερα, το διαπίστωσα το πρωινό του Σαββάτου, ημέρα που το γειτονικό Μάλμε θα φιλοξενούσε τον τελικό της 68ης Γιουροβίζιον, οκτώ ώρες μετά από την ώρα έναρξης του αγώνα της Σούπερεταν.

Την ίδια ημέρα επήλθε και η επίγνωση ότι το εβδομαδιαίο προνομιακό εισιτήριο των 60€ που έβγαλα για να κινούμαι Κοπεγχάγη – Μάλμε καθ’ όλη τη διάρκεια του ευτελούς πλην λαοφιλούς και αθάνατου μουσικού διαγωνισμού, περιλαμβάνει και τη μετακίνηση σε όλες τις πόλεις που βρίσκονται στον νομό Σκάνια: Λαντσκρόνα, Ανγκελχολμ, Χέλσινγκμποργκ, Τρέλεμποργκ μερικές από αυτές, και όποιος βλέπει Β’ Σουηδίας από μικρό παιδί, καταλαβαίνει.

Σέρνοντας τον βασανισμένο από τον πασχαλιάτικο Copenhagen Marathon και τα απονενοημένα Park Run που ακολούθησαν, δεξί μου αχίλλειο -«αν τρέξεις μαραθώνιο πάμε για χειρουργείο» αποφάνθηκε ο ορθοπεδικός πριν πετάξω τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2024 για τη Δανία- αφίχθην στην είσοδο του Βόνγιαβαλεν στο 19’, την ώρα που ακουγόταν «γκοοολ» από τις εξέδρες και εγώ συνέχιζα να παζαρεύω τη δωρεάν δημοσιογραφική μου είσοδο, η οποία κατέληξε στην αγορά εισιτηρίου των 14€.

Η αδιαλλαξία των νεαρών Σουηδών να αφήσουν τον εξ Ελλάδος συντάκτη να παρακολουθήσει ατελώς το κουτσουρεμένο ματς, επέφερε την εκδίκηση των οργισμένων ολύμπιων θεών του Τύπου, οι οποίοι μέχρι το ημίχρονο είχαν γυρίσει το ματς σε 1-2. Δίκαιη έκβαση, από μια Ουτσίκτεν πιο συμπαγή, πιο σκερτσόζα, πιο ανήσυχη, πιο αποτελεσματική.

Το ημίχρονο με βρήκε να εισβάλλω στα δημοσιογραφικά, από τα οποία με πέταξαν με το γάντι έξω, δεχόμενοι συγκαταβατικά να πάρω το χαρτί με τις συνθέσεις, και στη συνέχεια να τραβάω αποτυχημένες σέλφι στους ξύλινους ορόφους του γηπέδου που άνοιξε στις 5 Ιουνίου 1933 και ανακαινίστηκε το 2001.

Η Τρέλεμπορι, όπως προφέρεται ο σύλλογος με τις 17 παρουσίες στην Α’ κατηγορία, είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Η προσπάθειά της τελεσφόρησε με τη λόμπα στο 86’ από τον έναν εκ των τριών ξένων της ενδεκάδας -όλοι Δανοί- 28χρονο Ζάντερ Χίλτοφτ.

Με τον γέννημα θρέμμα Βέστρα Φρελούντα (8 χλμ. νοτιοδυτικά του Γέτεμπορι), πόλης όπου εδρεύει η Ουτσίκτεν, από Θεσσαλονικιό πατέρα, διεθνή με την U19 της Σουηδίας και 36χρονο σήμερα Αλεξάντερ Φαλτσέτας, να έχει αποχωρήσει στο 74’, η φιλοξενούμενη έφυγε με το 2-2 από τον νότο της Σουηδίας και διατηρήθηκε στο πρώτο μισό της κατάταξης, στην απόπειρά της να επαναλάβει την περσινή επιτυχία της 3ης θέσης, ελπίζοντας σε κάτι λιγότερο οδυνηρό από το εντός έδρας 0-7 που ακολούθησε στα πλέι οφ με την Μπρομαπόικαρνα.

Εμείς, κουτσοί και ταλαίπωροι, τραβήξαμε για τον κεντρικό σταθμό του Τρέλεμπορι, διασχίσαμε σιδηροδρομικά το Μάλμε και καταλήξαμε στον αντίστοιχο σταθμό της Κοπεγχάγης, για να επανέλθουμε εντελώς απρόσμενα στον τόπο του εγκλήματος (Skåne) μετά από τρεις ώρες, μιας και η ύστατη ζαριά για τον διακανονισμό ενός εκ των περισσευούμενων απλησίαστων εισιτηρίων τελικού της Eurovision (300€ και βάλε) έπεσε και κύλησε.

Οταν πήγα Μπαλτσάν – Χαϊμπέρνιανς