Liverpool 2023 ilunga14 bets

Eurovision 2023: Μετά την 1η πρόβα του τελικού

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 (αποστολή στο Λίβερπουλ)

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στις 22:00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ της Αγγλίας ο τελικός της 67ης Γιουροβίζιον.

Σε αυτόν συμμετέχουν 26 χώρες: οι 20 που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, η νικήτρια της περσινής διοργάνωσης Ουκρανία, και οι big 5: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία.

Εχοντας παρακολουθήσει πριν από λίγο την πρώτη από τις τρεις πρώτες πρόβες του τελικού μέσα από το χωρητικότητας 11.000 ανθρώπων Liverpool Arena, είμαστε έτοιμοι να «παίξουμε» λίγο με τις θέσεις και τα head to head, διότι στις φυλακές του Λίβερπουλ, επτά χιλιόμετρα από την Arena, μάθαμε ότι μας ετοιμάζουν υποδοχή.

Τέσσερις χώρες διεκδικούν τον τίτλο της «καλύτερης βαλκανικής χώρας». Η Κροατία, από τρίτο φαβορί που ήταν χτες στον stoiximan (4.00), είναι πλέον πρώτο, με απόδοση 2.10 (2.25 στη Novibet).

Οι Let 3 τα πετάνε όλα, μένουν με τα κάτασπρα μινέρβα και μας ξεσηκώνουν με τα ŠČ (Στς) τους. Δεν θεωρούμε ότι οι συμπαθείς Σλοβένοι, που εμφανίζονται ακριβώς πριν, ή η φασαρία του Σέρβου μπορούν να «χτυπήσουν» τον τίτλο της καλύτερης βαλκανικής για τους φίλους μας από τη Ριέκα.

Το να τερματίσει η Κροατία στην πρώτη 15άδα προσφέρεται πλέον στο 1.33, από το 1.80 που δινόταν χτες και προχτές.

Στη Βαλτική έχουμε δύο χώρες να μονομαχούν για την καλύτερη της περιοχής: τη Λιθουανία (1.70) και την Εσθονία (2.05). Επιλέγουμε την ελαφρώς έθνικ Λιθουανία.

Για την πρώτη δεκάδα τοποθετούμε μέχρι στιγμής τις εξής πέντε χώρες:

1) Φινλανδία
2) Σουηδία
3) Αυστρία
4) Αρμενία
5) Ιταλία

Εκτός πεντάδας αφήνουμε την επική Νορβηγία, η οποία έχει την καθολική εύνοια των μπουκ, τη θέλουν μέσα ρε παιδί μου. Εμείς πάλι όχι. Στο 2.10 το να μείνει εκτός πεντάδας, ανέβηκε μάλιστα, από 1.90 που ήταν χτες.

Για τελευταία θέση ο stoiximan προσφέρει πρώτο φαβορί το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο εμφανίζεται και τελευταίο στη σειρά. Μια όμορφη χορευτική προσπάθεια από τη διοργανώτρια χώρα, η οποία παίζει στο 3.45 για τελευταία θέση, δεν το λες και σίγουρο από πλευράς μπουκ. Λογικό, αφού δεν νομίζουμε ότι είναι το χειρότερο τραγούδι του τελικού.

Η λέξη «χειρότερο» θα ήταν βέβαια τραβηγμένο να ειπωθεί, μιας και τα 20 από τα 26 τραγούδια έχουν δοκιμαστεί ήδη στους ημιτελικούς, έχουν αφήσει ήδη δηλαδή άλλα χειρότερα τραγούδια πίσω τους.

Αυτό που θα ξεχαστεί ευκολότερα στον τελικό, για να το θέσουμε καλύτερα, ίσως είναι η Ελβετία με το συναισθηματικό Watergun. Εμείς, σκληροί και άκαρδοι, ποντάραμε ένα ελάχιστο ποσό στο 22.00 για τελευταία θέση.

Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο πάντως, δεύτερα «φαβορί» για «πάτος» με απόδοση 8.00 δίνονται η διασκεδαστική σε βαθμό χαζοχαρούμενου Πολωνία, που έχει όμως αξιόλογη γέφυρα προς το τέλος, η Πορτογαλία, και κρίμα το μπρίο, και η Γερμανία, που μπορεί να επαναλαμβάνει διαρκώς το Blood & Glitter, σείει όμως το Λίβερπουλ Αρένα: Lord of The Lost, εμπειρία, με Iron Maiden πέρσι, τους είδαμε και στο ΟΑΚΑ.

Αν ποντάραμε κάτι άλλο για «τελευταία θέση», θα ήταν Εσθονία (15.00), Βέλγιο (18.00) και Ισπανία (200.00!).

Την ποιοτική για κάποιους, ακατανόητη για μας Ισπανία, την επιλέγουμε έτσι και αλλιώς για 7η θέση ή χειρότερα. Ε, δεν είναι και άσχημα έβδομος. Στο 2.00 στην bet365.

Στο head to head της bet365 επιλέγουμε ανεπιφύλακτα την ενδιαφέρουσα Αρμενία απέναντι στο προβλέψιμο Βέλγιο, με τις αποδόσεις να «συμφωνούν» έτσι και αλλιώς μαζί μας (1.57-2.25).


Τελικός Eurovision 2023 (Σάββατο 13 Μαΐου 2023)
Πρώτη βαλκανική χώρα: Κροατία       2.10
Πρώτη βαλτική χώρα: Λιθουανία         1.70
Νορβηγία: 6η θέση ή χειρότερη 2.10
Ισπανία: 7η θέση ή χειρότερη      2.00
Ελβετία: Τελευταία θέση 22.00
Head to Head Αρμενία – Βέλγιο: Αρμενία     1.57