Ατρόμητος - Κηφισιά 3-0

Οταν πήγα Ατρόμητος – Κηφισιά

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024, 19:00

Διανύοντας τον πρώτο από τους δύο μήνες της αναμορφωτικής περιόδου, αυτής που ανέκυψε από την κυβερνητική απόφαση να απαγορευτεί η είσοδος στους φιλάθλους σε όλα τα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πήραμε τη θέση μας στη δεξιά πλευρά του θεωρείου 2 του γηπέδου του Περιστερίου, πίσω από ένα αντιαισθητικό τζάμι, για το μεγάλο παιχνίδι «Δυτικά Προάστια εναντίον Βόρεια Προάστια».

Τα τρία σουτ προς την εστία της Κηφισιάς στα 7 πρώτα λεπτά εξαφάνισαν το στοιχείο της όποιας έκπληξης του γκολ στο 8’, από αυτόν τον 24χρονο Βέλγο από το Σουρινάμ (22 γκολ πέρσι με τον Ηρακλή), Ντένζελ Γιουμπιτάνα, ο οποίος δέχτηκε την μπάλα πίσω από τη βούλα, τη ζύγισε, δημιούργησε τον χώρο του, και με το αριστερό εκτέλεσε τρία σώματα, συν ένα του τερματοφύλακα.

Η ανάθεση δημιουργίας παιχνιδιού από πλευράς Κηφισιάς στον Ματέους Σάντος, ή απλώς η πρωτοβουλία του 24χρονου δεξιού χαφ που μας ήρθε από τη Ρουμανία και νωρίτερα από τη Γ’ Βραζιλίας, να ξεκινάει τις επιθέσεις της νεοφώτιστης, δεν στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία, και οδήγησε δικαίως τους «northistas» πίσω με 1-0 στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Η αγωνιώδης ερώτηση του «σεκιούριτι» αν είχαμε πάει στην τουαλέτα και δεν σεργιανίζαμε άσκοπα στις άδειες κερκίδες, κάτι που απαγορεύεται στους εκπροσώπους του Τύπου κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου σε αυτήν την καθαρτική περίοδο, απέδειξε ότι οι κανονισμοί ακολουθούνται, και ότι ένας νέος, ειρηνικός αέρας πλανάται ήδη πάνω από τα κεφάλια μας.

Η άμεση εκτέλεση φάουλ από τον 24χρονο Χιλιανό Βαλένσια, την ώρα που τρεις παίκτες της Κηφισιάς ξεκινούσαν κουβεντούλα με τον διαιτητή για το αν ήταν φάουλ, έβγαλε τον φίλο μας Γιουμπιτάνα μόνο του με τον Αναγνωστόπουλο. Ο Βέλγος πάσαρε αριστερά στον Κούεν, και ο Αυστριακός με ένα απλό αριστερό πλασέ έγραψε στο 56′ το 2-0, υπενθυμίζοντάς μας το ρητό του Αγιου Γέροντα Παΐσιου, «όσο γκρινιάζεις τόσο ρημάζεις».

Παρότι η Κηφισιά ήταν ζωηρότερη από ό,τι στο πρώτο ημίχρονο, δέχτηκε το 3-0 στο 78’ από τον Βέργο που είχε μπει στο 68’. Αν και πέρασαν τρία λεπτά για να συνεννοηθούν οι εντός και εκτός γηπέδου διαιτητές για το αν ήταν οφσάιντ, ο 28χρονος Κιλκισιώτης ήταν βέβαιος για την ορθότητα της προσπάθειάς του και μας το έδειξε ευγενικά με το δάχτυλο, χωρίς δράματα και με το ειλικρινές χαμόγελο χαράς στα χείλη, γνωρίζοντας από πριν τι θα δουν οι υπόλοιποι στο βίντεο.

Με τους West να δημιουργούν αήττητο σερί 10 αγώνων και τους North να γνωρίζουν την 6η ήττα σε 7 εκτός έδρας παιχνίδια σε αυτήν την πρώτη τους παρουσία στην ανώτατη κλίμακα, αποχωρήσαμε εν μέσω θυμωμένων συνθημάτων κατά των δημοσιογράφων από τους πιστούς φίλους του Ατρομήτου που βρίσκονταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας πίσω από το πέταλο. Γλίτωσε τουλάχιστον το Υπουργείο.