Οθέλλος Αθηαίνου - Ομόνοια

Οταν πήγα να δω Οθέλλος Αθηαίνου – Ομόνοια

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, 19:00

Στην Αγία Νάπα έρχομαι κάθε Δεκέμβρη. Εντάξει, «κάθε». Μόλις τρίτη φορά είναι, αλλά για Αγία Νάπα και Δεκέμβρη, τρεις φορές δεν είναι και λίγες. Φέτος ωστόσο την απαρνήθηκα. Δηλαδή θα πάω την Κυριακή να τρέξω στον ημιμαραθώνιο που διεξάγεται σε τρεις κύκλους πάνω σε έναν ποδηλατόδρομο, όμως δεν θα διανυκτερεύσω στην πόλη-φάντασμα. Και όλα αυτά για τον Οθέλλο.

Ο Οθέλλος παραπέμπει στον σεξπηρικό ήρωα από τη Βενετία, ο οποίος αυτοκτόνησε από τύψεις που σκότωσε τη γυναίκα του για δήθεν απιστία.

Παραπέμπει επίσης στον σύλλογο από την Αθηαίνου της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος μετέχει για δεύτερη φορά στην Α’ κατηγορία – η πρώτη ήταν το 2014.

Το παιχνίδι του με την Ομόνοια για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου ορίστηκε στις 19:00 της Παρασκευής 1 του Δεκέμβρη του ΄23, κάτι που σημαίνει ότι αν θες να περάσεις το βράδυ σου με σεξπηρική μπάλα, θα μείνεις στη Λάρνακα – το τελευταίο για Νάπα είναι στις 21:00 και αύριο έχει και Ανόρθωση – ΑΕΚ Λάρνακας.

Το τζόκινγκ από το δωμάτιο μέχρι το γήπεδο με έφερε ιδρωμένο αλλά με καβάτζα αλλαξιά στο «Αμμόχωστος Επιστροφή», το γήπεδο που είχα δει από μακριά στο σκοτάδι εκείνη τη φορά που είχα κάνει το απογευματινό τουρ σε ευθεία γραμμή ΑΕΚ Λάρνακας – Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση: το στάδιο που βρίσκεται ανάμεσα στο ΑΕΚ Aρένα και το Αντώνης Παπαδόπουλος χτίστηκε το 1991 και ανήκει στην ξενιτεμένη από την Αμμόχωστο, Νέα Σαλαμίνα.

Ο τρίτος από το τέλος Οθέλλος ξεκίνησε με όρεξη, διέκρινες ωστόσο γρήγορα ότι είναι από τις ομάδες που δυσκολεύονται στο τελευταίο άγγιγμα. Παρ’ όλ’ αυτά, μετά από τα δύο πειστικά βολέ της Ομόνοιας, ο ευσυνείδητος Οθέλλος άνοιξε το σκορ με ένα εξίσου αποφασιστικό σουτ στο 37’, από τον νεότερο παίκτη της ενδεκάδας, τον 22χρονο Ρουμάνο Ποπέσκου, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν μακριά από την πατρίδα του έχει σκοράρει 4 γκολ σε 8 αγώνες.

Οθέλλος Αθηαίνου - Ομόνοια

Η αναμπουμπούλα στη μικρή περιοχή των γηπεδούχων μετά από το κόρνερ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου έφερε την αναμέτρηση στα ίσα, με υπεύθυνο τον έναν εκ των δύο Κύπριων της ενδεκάδας της Ομόνοιας, τον βασικό αμυντικό της Εθνικής, Ιωάννη Κούσουλο, αν και θα πόνταρα τη μισή μου περιουσία ότι προφέρεται Κουσουλός.

Ο νεότερος παίκτης του συλλόγου με σήμα το τριφύλλι, ο 20χρονος Καμερουνέζος Σαϊντού Αλιούμ, ήταν αυτός που με δεξί πλασέ έδωσε στο 59’ το προβάδισμα στην Ομόνοια και εν τέλει τη νίκη (1-2), η οποία την έφερε στην κορυφή της κατάταξης, ισόβαθμη με τον πρώτη φορά πρωταθλητή Αρη Λεμεσού, τον υπερπρωταθλητή ΑΠΟΕΛ (28 πρωταθλήματα) και την πλούσια και φιλόδοξη Πάφο, μόνο που όλοι αυτοί δεν έχουν παίξει ακόμα.

Η επέλαση από τα δεξιά του μοναδικού Ελληνα στις αποστολές των δύο ομάδων, του 23χρονου Κώστα Σταμούλη -στην ΑΕΚ Β’ την τελευταία διετία- επέφερε το μαρκάρισμα από πίσω του Αλεξάντερ Φράνσον -στην ΑΕΚ Α’ την τελευταία διετία- με τον Σουηδό να δέχεται αδιαμαρτύρητα την κίτρινη, και με εμάς να αναρωτιόμαστε αν θυμούνται ο ένας τον άλλον, αν είχαν συναντηθεί κάπου στα Σπάτα, αν μίλησαν στα αποδυτήρια πριν από το αποψινό παιχνίδι, αν αγαπούν την ΑΕΚ ή αν τη μισούν.

Η επιστροφή μου στο δωμάτιο από το Αμμόχωστος Επιστροφή πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο που έγινε και η έλευσή μου σε αυτό, τρέχοντας, και αρπάζοντας τον υπολογιστή για να γράψω αυτήν τη συμπαθητική εμπειρία, ως εξιλέωση για την απώλεια της διανυκτέρευσης στα πολυτελή, κοψοχρονιά αυτήν την περίοδο δωμάτια της Αγίας Νάπας, εφορμώντας ταυτόχρονα στη δεύτερη παραδοσιακή «πίττα Σατζίης με μέλι» (ή Σατζιής) μέσα στο τελευταίο πεντάωρο.

Και όμως, τελικά είναι Σάτζιης, από τη σάτζιη, το κυρτό μεταλλικό σκεύος – δεν θα μάθω κυπριακά ποτέ.