ΟΦΗ - Λεβαδειακός 2012

Οταν πήγα να δω ΟΦΗ – Λεβαδειακός

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Το πρωινό του ΟΦΗ – Λεβαδειακός, νύχτα στην ουσία, με βρήκε να κολυμπάω με το ποδήλατο στον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης, επτάμισι χλμ. από το κέντρο, προσπαθώντας υπό καταρρακτώδη βροχή να φτάσω στο σημείο εκκίνησης του αγώνα δρόμου 12,6 χιλιομέτρων.

Η βροχή σταμάτησε, οι δρομείς έτρεξαν σε στεγνούς ως επί το πλείστον δρόμους, και στις δύο το μεσημέρι, απαλλαγμένος πια από βρεγμένα ρούχα, πλησίαζα στο «Γεντί Κουλέ» για τον once in my lifetime αγώνα της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

«Για το γήπεδο από εδώ πάμε;», απευθύνθηκα στον κύριο γύρω στα 65-70 που σεργιάνιζε στην παραδοσιακή γειτονιά πλησίον του γηπέδου, και πώς το ‘φερε η κουβέντα, ήταν δρομέας: «Είχε αγώνα σήμερα, αλλά δεν πήγα, δεν μπορούσες να βγεις στους δρόμους, με τόση βροχή σκέφτηκα ότι δεν θα γίνει».

Ο νέος μου φίλος, ο μαραθωνοδρόμος Δημήτρης, του οποίου το τηλέφωνο δεν απαντά πια και αναρωτιέμαι αν είναι πια κοντά μας -δεν είναι τελικά, στο καλό ωραίε μου δρομέα- με καθοδήγησε στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» και πήρα θέση στο κέντρο της εξέδρας, ανάμεσα στους πρεσβυτέρους μου.

Γεντί Κουλέ, τρεις το μεσημέρι, ΟΦΗ – Λεβαδειακός. Ονειρο. Δεν αστειεύομαι. Και να θες να ξεχάσεις εξάλλου, δεν μπορείς. Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Μεντί, Κόρμπος, Ροζέριο, Πόι, Βασιλείου, οι βάσεις της ομαδάρας από τη Βοιωτία.

Να τρέχουν πάνω κάτω, να αλλάζουν μακρινές πάσες, να κάνουν παιχνίδι, να αναρωτιέσαι αν ο φίλαθλος κόσμος γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοια ομάδα στο πρωτάθλημα. Εμείς σίγουρα δεν ξέραμε. Ούτε μάλλον οι Κρητικοί, κάποιος εκ των οποίων, κάπου παραδίπλα, απλά και ειλικρινά, αναρωτήθηκε: «τη Βραζιλία βλέπουμε;».

Ροζέριο στο τέλος του ημιχρόνου και Κουρδάκης με αυτογκόλ στην αρχή του δεύτερου έγραψαν το 0-2, στην πρώτη από τις πέντε εκτός έδρας νίκες του Λεβαδειακού εκείνη τη σεζόν: είχα την καλοτυχία να δω και τις δύο επόμενες, ΑΕΚ – Λεβαδειακός 0-1, Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-2.

Η ομάδα του Παράσχου με τα πράσινα, ή λευκά στο συγκεκριμένο ματς, τερμάτισε 11η στην κατάταξη, έχοντας σημειώσει μόνο 21 γκολ σε 30 αγωνιστικές, περισσότερα, ή ίδια, μόνο από τις Κέρκυρα και ΑΕΚ που υποβιβάστηκαν. Κανένα στατιστικό ωστόσο δεν μπορεί να αλλάξει την αποδεδειγμένη πραγματικότητα. Αυτήν που κατέγραψε ότι στις 18 Νοεμβρίου 2012 έπαιξε ΟΦΗ – Βραζιλία.