Panathinaikos - OFI 28 December 2022

Οταν πήγα να δω Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Για δεύτερη διαδοχική φορά, και βλέπω να με πηγαίνει έτσι μέχρι το τέλος, είχα τη χαρά και την τιμή να φιλοξενηθώ στα καμαράκια της Λεωφόρου. Αυτά τα οποία απέφευγα χρόνια τώρα, παίρνοντας τη θέση μου έξω, στην εξέδρα μαζί με τον κόσμο, μακριά από τις όποιες ζημιογόνους για την υγεία μου συναναστροφές.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στον καπνό από τα τσιγάρα, ευτυχώς ήταν στριφτά, για τα οποία άνοιγα την πόρτα και την έκλειναν οι υπόλοιποι επειδή κρύωναν κιόλας τα πουλάκια μου -έχω την αμυδρά εντύπωση ότι θα δημιουργούνταν ανεπανόρθωτες ρήξεις αν τους ενημέρωνα για την όχληση που δημιουργούν- αλλά κυρίως στις επιβλαβείς για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία εκρήξεις θυμού των ανθρώπων που φιλοδοξούν να αναλάβουν τη μελλοντική μας ενημέρωση.

Η αποβολή στο 8’ του εξ Ακτής Ελεφαντοστού 31χρονου και πρώτη φορά στην Ελλάδα Γιοχού για φάουλ έξω από την περιοχή, προσέδωσε περαιτέρω ανυπομονησία στους φίλους των πρωτοπόρων του ταμπλό, που είδαν την ομάδα τους να πηγαίνει στο ημίχρονο χωρίς γκολ απέναντι στους Κρητικούς που έπαιζαν με δέκα.

Η στατική καρφωτή κεφαλιά από τον συνομήλικο του Γιοχού και ομοίως πρώτη του φορά στην Ελλάδα, αλλά και εκτός Σουηδίας, δεξιού μπακ Ερικ Λάρσον, μετά από μία διεκπεραιωτική σέντρα του αριστερού μπακ, δικού μας Κώστα Μπαλογιάννη, πέρασε τελικά τη γραμμή και σήμανε στο 58’ το 1-0 για τους Κρητικούς. Που έπαιζαν με δέκα.

Εκεί πρέπει να ήταν που οι συγκάτοικοί μου στο θαλπωρικό κατά τα άλλα μπουθ που είχε κουραμπιέδες, μελομακάρονα, χυμό, καφέ, νεράκια και μπισκοτάκια, ένιωσαν ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Και δεν είναι σχήμα λόγου: ο κόσμος όντως θα καταστρεφόταν. Οργή, ξεσπάσματα, χυδαίες ύβρεις προς τον αέρα, τους διαιτητές, τους παίκτες του ΟΦΗ, τους παίκτες της ομάδας τους, καινοτόμες επαναλαμβανόμενες συνωμοσίες τύπου «ο ΟΦΗ παίζει για την ΑΕΚ, ο ΟΦΗ παίζει για την ΑΕΚ», οδυρμός, κλαυθμός και γενικά ένα δράμα, ατελείωτο δράμα, στα μπουθ της Λεωφόρου. Οχι σε κάποια άλλη θύρα, όχι από έκφυλους οπαδούς, αλλά από διαπιστευμένους, αντικειμενικούς δημοσιογράφους.

Ηταν εντεκάμισι τη νύχτα της 4ης ημέρας του 2022 αντίστροφα μετρώντας, στο 97’ του αγώνα, όταν ένας εκ των δύο Ελλήνων του «τριφυλλιού» που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο (ο ΟΦΗ είχε έξι), ο Φώτης Ιωαννίδης, δέχτηκε την πάσα στο πέναλτι, έκοψε με το δεξί, σούταρε με το αριστερό, κόντραρε και λίγο, και κατάφερε ό,τι δεν μπόρεσε ο Παλάσιος στο 50’ (δοκάρι) και οι υπόλοιποι επίδοξοι πρωταθλητές: να κάνει την εξέδρα να πανηγυρίσει. Εστω τον βαθμό.

Το πέρας του απολαυστικού κατά τα άλλα αγώνα, με τον φιλότιμο ΟΦΗ και τον επίμονο Παναθηναϊκό, με βρήκε στην μπουτίκ του «τριφυλλιού» να αγοράζω σκούφους της ομάδας, αν και δεν είμαι Παναθηναϊκός. Για ένα καλύτερο, ειρηνικότερο και πιο μοδάτο 2023.

1 σκέψη για το “Οταν πήγα να δω Παναθηναϊκός – ΟΦΗ”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.