Κηφισιά - ΑΕΚ

Οταν πήγα να δω Κηφισιά – ΑΕΚ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022

Το εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου της ΑΕΚ με την Κηφισιά -1ος αγώνας, έχει και ρεβάνς, μην γίνει καμιά στραβή και αποκλειστούμε- ήρθε δύο ώρες μετά το πέρασμά μου από τη Λεωφόρο και την καθολική επικράτηση της εθνικής Σλοβενίας επί του Βόλου: 3-0 με γκολ των τριών Σλοβένων του Παναθηναϊκού.

Εκεί, στη Λεωφόρο, όπου από το τελευταίο, Νο.10 μπουθ του γηπέδου, κολλητά με τους περίεργους που με λοξοκοίταζαν έξω από το τζάμι προσπαθώντας ουσιαστικά να κάνουν μάτι τις αμφισβητούμενες φάσεις στην οθόνη που είχαμε στο καμαράκι, είχε γούστο να παρακολουθείς τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Λοντίγκιν να βγαίνει μέχρι τη σέντρα για να κάνει ανοιγματάκια. Πρέπει να ακούμπησε συνολικά τρεις φορές την μπάλα σε όλο το παιχνίδι.

Οσες την ακούμπησε δηλαδή και ο συνάδελφός του στην ΑΕΚ, Στάνκοβιτς, αλλά όσον αφορά μόνο το πρώτο πεντάλεπτο, καθώς εδώ η μπάλα γυρνάει συνεχώς πίσω, να ελέγχεται ο χώρος.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, που είναι ο αγώνας στη Ριζούπολη της γηπεδούχου Κηφισιάς με τη φιλοξενούμενη πλην 1,5 χλμ. μακριά από την έδρα της, ΑΕΚ, ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ο μόνος που έστρωνε την μπάλα μπροστά, ίσως και ο μόνος που είχε όρεξη για μπάλα, 21:30 το βράδυ, λες και παίζαμε Ιούνιο.

Πλην της γκολάρας του Κεντροαμερικανού στο πρώτο ημίχρονο, θα αναφερθώ σε δύο όμορφες στιγμές από το ματς, εξαιρώντας το παρθενικό τέρμα του Τομ Φαν Φέερτ με την κιτρινόμαυρη φανέλα από την αποφασιστική εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του α’ μέρους.

Η πρώτη στιγμή αλλαγής και ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο το 2023 ήταν η όλο νόημα, παράπονο, παρακίνηση και επίπληξη κίνηση με τα χέρια του αποβληθέντα Μπαρμπόσα της Κηφισιάς προς τους φίλους της ΑΕΚ, όταν τέσσερα δευτερόλεπτα μετά από την αποβολή του, πέταξαν προς το μέρος του ένα μπουκάλι νερό.

«Οχι, δεν χρειάζεται να πετάτε νερό, δεν υπάρχει λόγος, έφαγα κόκκινη, πρέπει απλώς να αποχωρήσω, είμαι και στεναχωρημένος», τους εξήγησε από μακριά, και κίνησε να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο μπροστά ακριβώς από το πέταλο όπου βρισκόταν σύσσωμη η ορίτζιναλ.

Η ανιδιοτελής, ειλικρινής, ανώτερη, ατρόμητη υπόδειξη του 23χρονου Πορτογάλου αμυντικού της πρωτοπόρου της Σούπερ Λιγκ 2 μετέτρεψε αστραπιαία την τάση για τσαμπουκάδες των δυναμικών οπαδών σε αναπάντεχη αναγνώριση προς τον γεννημένο στη Βραζιλία ποδοσφαιριστή, ο οποίος διένυσε όλο το πέταλο καταχειροκροτούμενος.

Η δεύτερη συγκίνηση που μας προσέφερε η δροσίζουσα όσο φτάναμε τα μεσάνυχτα βραδιά του Αγίου Ελευθερίου, εδώ, 1,5 χλμ. από την εκκλησία του προστάτη των εγκύων στην οδό Αχαρνών, ήταν η αντιδραστική ορμή της Κηφισιάς μόλις δέχτηκε την κόκκινη: Δεν κλεινόμαστε για κανέναν λόγο, δεν το αξίζουμε όλο αυτό, πρέπει να σκοράρουμε.

Δεν σκοράραμε, το παιχνίδι έληξε 0-2, και θα τα πούμε στη ρεβάνς στις 11 Γενάρη του σωτήριου 2023. Ή ακόμα νωρίτερα, σε έξι μέρες, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, στη Σούπερ Λιγκ 2 (ΑΕΚ Β’).   

1 σκέψη για το “Οταν πήγα να δω Κηφισιά – ΑΕΚ”

  1. Πείτε ένα καλό λόγο και για τον καημένο τον Φρανσον που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και τον έχει φάει ο πάγκος η κατά τα άλλα υποσχόμενη μεταγραφή του Κονέ την περσινή ωραία χρονιά!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.