Mosta - Birkirkara

Οταν πήγα Μόστα – Μπιρκιρκάρα

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, 16:15

Στα 13η διαδοχική της χρονιά στην ανώτατη κλίμακα, η 11η Μόστα, με 10 γκολ ενεργητικό σε 17 αγωνιστικές, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την 5η Μπιρκιρκάρα.

«Υποδεχτεί» που λέει ο λόγος, καθώς όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος χρησιμοποιούν κατά κόρον το εθνικό στάδιο στο Τα’ Κάλι και το βοηθητικό αυτού διακόσια μέτρα παραπέρα.

Πριν από μισή ώρα εξάλλου ολοκληρώθηκε στο ίδιο γήπεδο το Μπαλτσάν – Χαϊμπέρνιανς, ένα φανταστικό 0-0 που καθήλωσε τους περίπου 300 χιλιάδες φίλους του ποδοσφαίρου, χωρίς το χιλιάδες.

Εχοντας προφανώς κάνει την προθέρμανσή τους στα βοηθητικά γήπεδα του Complex TaQali, οι Μόστα και Μπιρκιρκάρα βγήκαν στην ώρα τους για την έναρξη του δεύτερου και τελευταίου σαββατιάτικου αγώνα της 18ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ Μάλτας.

Με μέσο όρο ηλικίας 4 χρόνια μικρότερο από αυτό της Μπιρκιρκάρα, 23 έναντι 27μιση, και με 6 Νιγηριανούς αγνώστων λοιπών στοιχείων (οι 4 βασικοί), η Μόστα βρέθηκε να χάνει στο 2:14 από σουτάρα του κάποτε διεθνούς με τις Ελπίδες της Ρουμανίας, 31χρονο Τσιολάκου.

Το 0-2 ήρθε στο 23’ από τον νυν διεθνή σκόρερ με τις Ελπίδες της Μάλτας, Αντρέα Ζαμίτ, έπειτα από αλλεπάλληλες όμορφες αποκρούσεις του Νιγηριανού Ούντοχ και ωραίο σουτ του νέου ποδοσφαιρικού αστεριού που ανατέλλει στη μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το παιχνίδι, που όπως και το προηγούμενο, είχε μόνο τη μία πλευρά της εξέδρας ανοιχτή, χαρακτηρίστηκε από τους πολλούς τραυματισμούς, χωρίς βέβαια να δημιουργείται κανένα επεισόδιο, και ας μοίρασε o κύριος Φαρούτζια, το όνομα του οποίου αμφιβάλλω αν έχει ξανααναφερθεί στον ελληνικό Τύπο, έξι κίτρινες κάρτες.

Το τελικό 0-2 διατήρησε τη δευτεραθλήτρια την περασμένη σεζόν Μπιρκιρκάρα στην θέση, 8 αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, με μηδενικές ελπίδες κατάκτησης του πέμπτου της πρωταθλήματος, μιας και η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Χάμρουν Σπάρτανς είναι 16 βαθμούς μπροστά.

Η Μόστα, που έχασε δυο καλές ευκαιρίες -η μία πρέπει να έπιασε ακτές Σικελίας-, παρέμεινε χαμηλά στην κατάταξη, αλλά το όχημα της παραμονής για τον σύλλογο που έπαιξε πρώτη και τελευταία φορά στην Ευρώπη το 2021 εν μέσω covid, με τη Σπάρτακ Τρνάβα (3-2 εντός, ήττα 2-0 εκτός), δεν έχει αναχωρήσει, σε αντίθεση με το δικό μας στη στάση του λεωφορείου έξω από το εθνικό στάδιο, που δεν έμελλε καν να έρθει.

Μικρό το κακό, με ένα μικρό τζόκινγκ πέντε έξι χιλιομέτρων, πλησιάσαμε κάπως τη φιλόξενη και ολοένα και πιο πολυτελή Σλιέμα, έως ότου μπούμε κατάκοποι σε ένα από τα compact Μέσα μεταφοράς.