Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-2, 31 Ιανουαρίου 2024

Οταν πήγα Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, 19:00

Παίζεις προημιτελικό Κυπέλλου, έχεις νικήσει απρόσμενα 2-1 στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο, και το μοναδικό πράγμα που κάνεις στο α’ ημίχρονο είναι ένα σουτ του μεγάλου αρχηγού Κυβρακίδη, το οποίο μπλοκάρει ένας οπαδός στην ταράτσα του διώροφου πίσω από την εστία του Ντραγκόφσκι – συνεχίζουμε να βρισκόμαστε εν μέσω δίμηνης κυβερνητικής τιμωρίας προς τους φιλάθλους, δεν πλησιάζει κανείς.

Οχι Ατρόμητε, δεν θα κλείσει το ημίχρονο στο 0-0 για να βγεις στο δεύτερο να αρπάξεις την πρόκριση. Ο Πέρεθ, ένας από τους οκτώ 30άρηδες της πράσινης ενδεκάδας, θα πιάσει το ξερό σουτ από τη μεγάλη περιοχή, θα περάσει την μπάλα δίπλα από 10 γαλανόλευκα πόδια και θα κάνει το 0-1 στο 35’.

Ο Μπακασέτας εκτελεί ωραία κόρνερ -με ένα τέτοιο σου ζάλισε την άμυνα στο γκολ- αλλά τα σουτ του λοξοδρομούν. Ο Σλοβένος Τσέριν συμπεριφέρεται στα τετ α τετ με αγάπη και προδέρμ. Ο Σουηδός Γιερεμέγιεφ σκοράρει όλος μαεστρία, αλλά το VAR τού το παίρνει πίσω. Και εσύ Ατρόμητε αρχίζεις πάλι να το πηγαίνεις ύπουλα για παράταση, χωρίς δείγματα γενναιότητας και τόλμης.

Εξι λεπτά καθυστερήσεις, είμαστε στο 94:23, η παράταση είναι κοντά. Μισή ώρα ακόμα και μετά θα αγκαλιαστούμε όλοι μαζί αγαπημένοι στον κύκλο της σέντρας για να ζήσουμε τη γοητεία των πέναλτι και να τρέξουμε προς τον τερματοφύλακα πανηγυρίζοντας τη συγκινητική πρόκριση, διότι τα πέναλτι έχουν άλλη αίγλη, βγάζουν αυταπάρνηση και σκληρή δουλειά, φτάσαμε τόσο μακριά αλλά τα καταφέραμε.

Η άλλη εκδοχή είναι να κατέβει από τα αριστερά ο Μλαντένοβιτς, να κόψει στο κέντρο για τον Μπερνάρ, να τρέξει στο σημείο του πέναλτι περιμένοντας το ύψωμα της μπάλας από τον Βραζιλιάνο, και να πιάσει μια απίθανη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στέλνοντας μπάλα και χέρια Τσιντώτα στο γάμα της εστίας του Ατρομήτου, δίνοντας έτσι την πρόκριση στον Παναθηναϊκό με 0-2, χωρίς παράταση, χωρίς «λίγο ακόμη παλικάρια», χωρίς κράμπες και αυτοθυσίες.

Ισως έτσι αποδοθεί δικαιοσύνη για την ομάδα που άξιζε να βρεθεί στα ημιτελικά, εκεί όπου περιμένει ο ΠΑΟΚ, που αυτόν τον καιρό μοιράζει 4άρες και 5άρες (τουλάχιστον 4 γκολ στα 8 από τα 11 τελευταία παιχνίδια του). Συγνώμη κιόλας Ατρόμητε, αλλά.