Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-2

Οταν πήγα Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, 21:00

Η είσοδός μου στην κάμαρα υπ’ αριθμόν 9 του «Απόστολος Νικολαΐδης» προκάλεσε τα απορημένα βλέμματα των ήδη καθήμενων συναδέλφων μου, λες και αντίκριζαν των αρχηγό των Φενταγίν ζωσμένο με αυτοσχέδιους μηχανισμούς γαλάζιου καπνού, έτοιμος να τους εκτοξεύσει προς πάσα κατεύθυνση στην άδεια Λεωφόρο (απόρροια της διάσημης αυτοτιμωρητικής κυβερνητικής απόφασης για δίμηνη αποχή των φιλάθλων από όλα τα γήπεδα).

Θα ήταν σίγουρα η σεμνή, σχεδόν αόρατη σε προηγούμενα παιχνίδια παρουσία μου στα δημοσιογραφικά θεωρεία, που προκάλεσε αυτήν την οφθαλμική απορία, αν και η αλήθεια είναι ότι, έτοιμος να παρακολουθήσω για 4η φορά μες στον Γενάρη τον Ατρόμητο, αισθανόμουν σαν αυθεντικός Φενταγίν.

Με βασικό τον αρχηγό της Εθνικής μας, Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος την Κυριακή έπαιζε στο Τράμπζονσπορ – Γαλατάσαραϊ 1-5 και τη Δευτέρα αφίχθη στο «Ελ. Βελ.», ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μια μπακασετίσια βολίδα που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι, και προηγήθηκε δύο λεπτά αργότερα, στο 10’, με τον Αϊτόρ, και αν πω ότι δεν σκέφτηκα ότι πάμε πάλι για συντριβή όπως την Κυριακή με την ΑΕΚ, ειδικά μετά το τετ α τετ του 27χρονου Ισπανού σκόρερ στο 18’, θα είναι ψέμα.

Με τη 15ετή συνεχή παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα ωστόσο, ο Ατρόμητος έχει δημιουργήσει χαρακτήρα συνόλου που σέβεται το άθλημα. Ο Γάλλος Ρομπάιγ κατεβαίνει από τα δεξιά, πασάρει στον Βέλγοσουριναμέζο Γιουμπιτάνα, αυτός σπάει κάθετα για τον Σουηδό Ερλινγκμαρκ, ο 25χρονος σουτάρει ανάμεσα σε 4 πράσινους, ο Πολωνός Ντραγκόφσκι αποκρούει ασταθώς, και ο συμπατριώτης του, Αντζιέλσκι, τσιμπάει την μπάλα και κάνει το 1-1, καθ’ υπόδειξης αργότερα και του var.

Αντζιέλσκι, Ρομπάιγ και ο αγαπημένος όλης της ποδοσφαιρικής υφηλίου, Γιουμπιτάνα, ήταν αυτοί που κουβάλησαν την μπάλα από τη μικρή περιοχή του Ατρομήτου και το κόρνερ που είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός στο 41’, και την έφτασαν μέχρι τα δίχτυα του δανεικού από τη Σπέτσια Πολωνού τερματοφύλακα του «τριφυλλιού», στην πρώτη του εμφάνιση με τα πράσινα. Και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα σε ένα άδειο γήπεδο, από ένα γεμάτο χαμόγελο, όπως αυτό του 24χρονου σκόρερ.

Το βροντώδες «Δώσε κάρτα ρε!» του επαγγελματία δημοσιογράφου μερικά καθίσματα πιο πέρα σε μια ανυποψίαστη φάση στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου συγκλόνισε τα λευκοπράσινα κουβούκλια του ιστορικού αθηναϊκού γηπέδου, όμως για καλή τύχη όλων ο Παναθηναϊκός στο β’ πίεσε, έγινε πιο ζωηρός με τις αλλαγές, ειδικά του θρασύ, αξιόπιστου, δυναμικού δεξιού μπακ, Βαγιαννίδη, και βεβαίως με του Ιωαννίδη, που κέρδισε το πέναλτι στο 89’ μετά από αδέξια χειρονομία του Αργεντινού Ασεβέδο, ο οποίος τρεις μήνες νωρίτερα είχε αποβληθεί στο ίδιο γήπεδο στο ματς πρωταθλήματος (5-0).

Το πέναλτι εκτέλεσε αυτός που το κέρδισε, και στα μισά του σουτ η μπάλα πήγαινε μέσα. Στα άλλα μισά, ο γονατισμένος Τσιντώτας σηκώθηκε και την έστειλε με το αριστερό του χέρι στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ιωαννίδης ξαναπλησίασε, έκανε την προβολή ένα βήμα πριν από τη γραμμή, αλλά η μπάλα κατέληξε πρώτα στο κάθετο δοκάρι και μετά στα χέρια του 30χρονου τερματοφύλακα. Φάση που μπέρδεψε ακόμα και τα ηχεία, που ξεκίνησαν να παίζουν τον ύμνο για την ισοφάριση, την οποία απέτρεψαν οι σιδερένιοι στύλοι και τα μακριά χέρια του Τσιντώτα.

Το ματς θα μπορούσε κάλλιστα να λήξει 2-2, ακόμα και 3-2, αλλά χάθηκε και μια καλή του Ατρομήτου για το 1-3. Οι κάποιες καθυστερήσεις των Περιστεριωτών αντιτάσσονται με τα πρότερα καλά μας λόγια, αλλά έτσι και αλλιώς υπάρχει η ρεβάνς της προσεχούς Τετάρτης για να δούμε ποιος είναι ο αξιότερος για να βρεθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου.