ΑΕΚ - Αρης 91-93

Οταν πήγα ΑΕΚ – Αρης

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, 17:15

Στα Ανω Λιόσια ισχύουν άλλοι νόμοι και το είχα καταλάβει από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν κινούσα 5 χλμ. βορειότερα για να παρακολουθήσω τον αγαπημένο μας Θρασύβουλο.

Οχι τίποτα νόμοι του σκότους, αντιθέτως, νόμοι ξεγνοιασιάς, απελευθέρωσης, παιχνιδιού, καμιά φορά και επίδειξης. Οι δρόμοι είναι φαρδιοί, οι κατοικίες πολυτελείς, οι πόρτες αυτών ανοιχτές, οι πεζοί ελάχιστοι και τα αυτοκίνητα περισσότερα.

Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα δεις ανθρώπους να κάνουν τζόκινγκ στη λεωφόρο Φυλής, και κυρίως στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως και Ελλησπόντου, εξαιρώντας τον γνωστό τύπο του Τύπου που διένυσε τα τρία χλμ. από τον προαστιακό των Ανω Λιοσίων προς το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Ανω Λιοσίων χοροπηδώντας.

Στην εδώ και τρία χρόνια έδρα της ΑΕΚ BC και μέχρι τουλάχιστον το 2040, ήταν που η Ελλάδα κατέκτησε το ολυμπιακό χρυσό στο τζούντο με τον 17χρονο Ηλία Ηλιάδη και το χάλκινο στην πάλη με τον 27χρονο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, και στοιχηματίζω τη δισκογραφία των Sparks που παίζει τώρα στο dvd ότι τον τελευταίο δεν τον θυμόταν κανείς. Ούτε εγώ, μην ψαρώνετε. Δεν σκάμε όμως, ο εξ Αρμενίας Αρτιόμ ζει και βασιλεύει στις Συκιές, ως προπονητής πάλης στον ΒΑΟ.

Το παιχνίδι ανάμεσα στην 6η ΑΕΚ και τον 5ο Αρη για τη 15η αγωνιστική της Basket League -αχ πώς μου αρέσουν αυτά- ξεκίνησε με ένα καλάθι της ΑΕΚ, αλλά στο 12ο δευτερόλεπτο το ματς διακόπηκε διότι το ταμπλό δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Οι διαιτητές πήγαν στην άκρη, το χρονόμετρο ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα ξανά από το 20:00, οι παίκτες άρχισαν τα σουτάκια και εμείς το χάζι στο livescore για τη διακύμανση της Μπουντεσλίγκα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε τελικά μετά από κάνα μισάωρο, με τον Αρη να κάνει κάμποσα λάθη, τα οποία στη συνέχεια η ΑΕΚ κόλλησε σαν long covid, αφήνοντάς της κουσούρι σε όλο το παιχνίδι.  

Η αναμέτρηση ήταν ωστόσο συναρπαστική και αγωνιώδης, με αποκορύφωμα το τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, όπου είχαμε έξαρση θεάματος και τριπόντων.

Τα τρίποντα ήταν αυτά που έγειραν το ματς προς τον Αρη, ειδικά τα δύο μακρινά του κυπελλούχου με την ΑΕΚ το 2020, Βασίλη Τολιόπουλου, στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα. Τι αποφασιστικότητα, τι τόλμη, τι χάρη από τον 27χρονο.

Τελικό 91-93, με 4 στα 22 τρίποντα η ΑΕΚ και 13 στα 31 ο Αρης, δυόμισι μέρες μετά από την πρόκριση επί της αντιπάλου της στο ποδοσφαιρικό Κύπελλο.

Η επιστροφή στον προαστιακό έγινε με τον ίδιο τρόπο του πηγεμού, με μπόνους τους ήχους βαριών λαϊκών ακουσμάτων, άλλοτε από οικίες και άλλοτε από οχήματα. Σάββατο βράδυ είναι στο κάτω κάτω, μην ξεχνάμε ότι η ευτυχία και το κέφι γεννήθηκαν στα Ανω Λιόσια, πολύ πριν από την έλευση του «Σπιτιού της Πάλης».