SC YF Juventus - Grasshopper II

Οταν πήγα να δω SC YF Juventus – Grasshopper II

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, 16:00

Στο παιχνίδι του 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής της Ελβετίας βρέθηκα κατόπιν αναζητήσεως ενός ποδοσφαιρικού αγώνα το Σάββατο 28η Οκτωβρίου, έχοντας λίγα λεπτά νωρίτερα υψώσει ένα ιστορικό όχι στα 45€ που απαιτούσε η Ζυρίχη για το ματς με τη νεοφώτιστη Σταντ Λωζάνη Ουσί την ίδια μέρα για τη Σούπερ Λιγκ.

Οι κοκκινοκίτρινοι της SC YF Juventus, σωματείο που δημιουργήθηκε το 1992 από τη συγχώνευση της Societa Calcistica Italiana Juventus Zurigo (1922) και της Young Fellows Zurich (1903), υποδέχθηκαν στο «Γιούχοφ 1», ένα από τα κολλητά γηπεδάκια της περιοχής του Σλίρεν, τη Β’ ομάδα της Γκρασχόπερς, ή αν προτιμάτε την U21 του συλλόγου με τα περισσότερα πρωταθλήματα (27) στη χώρα.

Πριν από το παιχνίδι οι δύο σύλλογοι ισοβαθμούσαν με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, και βρίσκονταν στην 5η και 6η θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες. Θα ισοβαθμούσαν και μετά τον αγώνα, αν το 1-1 του 85’ που είχε διαμορφωθεί στο 44’ με το πέναλτι της Γκρασχόπερς Β’ (η Γιούβε είχε προηγηθεί με κεφαλιά στο 22’) έμενε μέχρι τη λήξη. Ομως στα 5 λεπτά που απέμεναν, οι 70 καθήμενοι στις ξύλινες τάβλες των τσιμεντένιων κερκίδων θα έβλεπαν ακόμη 4 γκολ.

SC YF Juventus - Grasshopper II

Το 2-1 στο 86’, το οποίο ξεκίνησε από αποτυχημένη προσποίηση έξω από την περιοχή του αμυντικού και ολοκληρώθηκε με εύστοχο τετ α τετ του επιθετικού, θα έλεγε κανείς πως ήταν η αργοπορημένη δικαίωση της ΙΦ Γιουβέντους για την υπεροχή της στο πρώτο ημίχρονο.

Το 2-2 της Γκρασχόπερς Β’ στο 88’, έπειτα από ένα εύκολο χτύπημα φάουλ, που αντί να φτάσει υπάκουα όπως νομίζαμε στα χέρια του γκολκίπερ, πέρασε ανάμεσα από αυτά και κατέληξε στα δίχτυα -το ‘πνιξε κοινώς- ήταν από την άλλη η δικαίωση για τον εκτελεστή του φάουλ, αυτό το απολαυστικό 10, που μαζί με τα ταχυδακτυλουργικά πόδια του κατά τα άλλα υποτονικού, μην πω σνομπ, 11, ήταν το καλύτερο πράγμα που μπορούσε να σου συμβεί 5μιση το απόγευμα στη δροσερή βιομηχανική Ζυρίχη.

SC YF Juventus - Grasshopper II

Και αν η ισοφάριση πανηγυρίστηκε καταλλήλως από το 10 και τους συμπαίκτες του -όχι πάντως από το 11 που καθόταν πλέον στον πάγκο- το 2-3 από το καρφωτό σουτ από το ύψος της περιοχής βρήκε το 10 και τις υπόλοιπες κυανόλευκες φανέλες του αγωνιστικού χώρου συνεπαρμένες και πανευτυχείς, μαζί και εμάς, παρόλα τα διπλά μπουφάν και τους χρωματιστούς σκούφους.

«Και να τώρα, ξανά το 10 πίσω από τη σέντρα, ξεχύνεται από τα αριστερά, περνάει έναν, δύο, φτάνει στα πλάγια του τέρματος, σουτάρει, και γκοοοοολ, 2-4 για την Γκρασχόπερς ΙΙ!», η απόδοση του γκολ σε πιστή αποτύπωση της περιγραφής του σπορτκάστερ που θα υπήρχε στο γήπεδο αν ο αγώνας ήταν για την πρώτη κατηγορία, αλλά φυσικά δεν υπήρχε, όπως «δεν υπήρχε» και αυτό το ματς, με 6 γκολ, με ένα 10 και ένα 11 που η θέση τους είναι στην Α’ ομάδα (έχασε σήμερα 3-1 στο Σεν Γκάλεν), με απαρατήρητο διαιτητή, πράους φιλάθλους, ευσυνείδητους ποδοσφαιριστές και ανταγωνιστικές ομάδες. Διότι τα ομορφότερα πράγματα τελικά στη ζωή είναι δωρεάν (άγνωστος).

SC YF Juventus - Grasshopper II