Eurovision 2023 Liverpool Live

1ος Ημιτελικός Eurovision 2023: Τα στοιχήματα

Τρίτη 9 Μαΐου 2023, Αποστολή στο Λίβερπουλ

Στις 22:00 ώρα Ελλάδας της Τρίτης 9 Μαΐου 2023 ξεκινάει ο 1ος Ημιτελικός της 67ης Eurovision στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

Οι 10 από τις 15 χώρες του αποψινού ημιτελικού θα προκριθούν στον τελικό του Σαββάτου 13 Μαΐου 2023.

Αλλες 10 θα περάσουν από τον 2ο ημιτελικό που θα διεξαχθεί με 16 χώρες την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, και μαζί με τις έξι που βρίσκονται ήδη στον τελικό (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Ουκρανία), θα διαμορφώσουν την 25άδα του τελικού.

Ανάμεσα στις 5 χώρες που θα μείνουν εκτός σήμερα, συγκαταλέγουμε την Ιρλανδία, με το φανταχτερό πλην ανούσιο We Are One, και συγνώμη από τους χιλιάδες Ιρλανδούς εδώ στο Λίβερπουλ.

Δίνεται δεύτερο φαβορί (2.00) για να τερματίσει τελευταίο στον αποψινό ημιτελικό, για εμάς όμως είναι πρώτο, καθώς θεωρούμε το Tell Me More του Αζερμπαϊτζάν (1.55 για τελευταίο) σαφώς ποιοτικότερο.

Στο 1.45 βρίσκεται η ίδια χώρα, η Ιρλανδία, για να τερματίσει στην τελευταία τριάδα του 1ου ημιτελικού (13η ή χειρότερη).

Στο 1.001 προσφέρεται η Νορβηγία για να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα του ημιτελικού και να περάσει στον τελικό.

Το επικό τραγούδι της Αlessandra με τίτλο Queen Of Kings θα περάσει στον τελικό όχι μόνο επειδή το λένε οι στοιχηματικές εταιρίες, αλλά και επειδή ψηφίζει όλη η Σκανδιναβία στον ημιτελικό. Καλά, μπορεί να αρέσει και σε κάποιους. Σε μας όμως όχι.

Για αυτό και έχουμε ποντάρει ήδη στο να μην τερματίσει στην πρώτη 5άδα του τελικού, με απόδοση 1.90. Οι αποδόσεις μετά τους ημιτελικούς θα αλλάξουν, δεν ξέρουμε προς τα πάνω ή προς τα κάτω, αλλά το 1.90 για να τερματίσει από έκτο και κάτω στον τελικό, μας ικανοποιεί.

Μάλτα εναντίον Λετονίας είναι ένα από τα πολλά διαθέσιμα head to head στον αποψινό 1ο ημιτελικό, και εμείς θα αφήσουμε το πουλόβερ των The Busker και θα επιλέξουμε τους σπαραξικάρδιους Λετονούς Sudden Lights, με το συγκινητικό τελείωμα στο τραγούδι τους ονόματι Aijā. Η Μάλτα προσφέρεται στο 1.45 να τερματίσει ψηλότερα, η Λετονία στο 2.60, παίρνουμε τους Βορειοευρωπαίους.

Το αουτσάιντερ συγκριτικά με αυτό που προσφέρει ο stoiximan επιλέγουμε και στη μονομαχία της εναλλακτικής Σερβίας και της φολκ Πορτογαλίας, χωρίς οι χαρακτηρισμοί που τους αποδίδουμε να αποτελούν τον ορισμό των φετινών συμμετοχών των δύο χωρών. Θεωρητικά, παραδοσιακά αν θέλετε, θα ήμασταν με τους εναλλακτικούς Σέρβους, όμως οι φολκ Ιβηρες είναι λίγο πιο ολοκληρωμένοι ως τρίλεπτο. Στο 3.70 να τερματίσουν ψηλότερα.

Θα μας πείτε ότι τα έχουμε βάλει με τη Μάλτα και καλά θα κάνετε, αλλά εμείς προτιμούμε τους 22χρονους δίδυμους Τουράλ και Τουράν από τη Ζακατάλα του Αζερμπαϊτζάν από τους καλοπροαίρετους πλην ενοχλητικούς ολίγον τι Μαλτέζους. Το Αζερμπαϊτζάν όπως είπαμε δεν το «πιστεύουν» οι εταιρίες, αλλά εμείς θα περιμένουμε μέχρι την Κυριακή -τότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των δύο ημιτελικών- για να μάθουμε την κατάταξή τους στον ημιτελικό, αν τελικά αποκλειστούν και οι δύο. Στο 3.20 να τερματίσει το Αζερμπαϊτζάν ψηλότερα από τη Μάλτα.

Αν το Αζερμπαϊτζάν αποφύγει την τελευταία δυάδα, θα «πληρώσει» 2.25, και είναι επίσης στις επιλογές μας.

Eurovision 2023: 1ος Ημιτελικός
Ιρλανδία: Τελευταία θέση          2.00
Ιρλανδία: 13η θέση ή χειρότερη 1.45
Head to Head: Μάλτα – Λετονία: Λετονία     2.60
Head to Head: Σερβία – Πορτογαλία: Πορτογαλία   3.70
Head to Head: Μάλτα – Αζερμπαϊτζάν: Αζερμπαϊτζάν       3.20
Αζερμπαϊτζάν: 14η θέση ή καλύτερη   2.25

Eurovision 2023: Τελικός
Να τερματίσει η Νορβηγία στους πρώτους 5: Όχι    1.90